Ажіотажний попит на борошно, крупи, макаронні вироби, цукор, як і раніше, значно перевищує попит. Підвищення цін, проте, не послаблює купівельну активність. Народ у багатьох регіонах продовжує запасатися продуктами тривалого зберігання, що, власне, також провокує зростання цін.
На високому офіційному рівні намагаються контролювати соціально небезпечну ситуацію. А Леонід Кучма під час відвідання Чернігівської області навіть назвав підвищення цін на зерно бандитизмом, запевнивши, що сьогодні в Держрезерві є запаси зерна на чотири місяці. На його думку, те, що відбувається, — безгосподарність чиновників, якою скористалися непорядні люди... Тут мають працювати закон і правоохоронні органи («Інтерфакс-Україна»).
Тим часом пощастило мешканцям Білої Церкви (Київська область). Прем’єр-міністр Віктор Янукович, який заїхав сюди у рамках вояжу регіонами України, «знизив» ціни на місцевому продовольчому ринку.
Перед прибуттям високого гостя місцева влада провела вольове зниження цін. У результаті, приміром, кілограм цукру, що коштував напередодні 4 гривні, вранці довелося продавати по 3,5 грн., а безпосередньо перед приїздом прем’єра — по 3 грн. Аналогічно подешевшали борошно і гречка, цим негайно скористалися споживачі.
У Черкаській області міліція, очевидно, навчена досвідом відвідання прем’єром Київської області, працювала оперативніше: просто розганяла з насиджених місць придорожніх торговців по шляху прямування кортежу.
Неспокійно цього тижня було і в Києві. В середу під стінами парламенту зібралося майже чотири тисячі осіб, які вимагали не підвищувати ціни на хліб і покарати винних, зокрема зняти міністра економіки. Народні депутати тим часом дали добро Кабміну на імпорт двох мільйонів зерна на пільгових умовах.