У столиці створено хокейний колектив «Сокіл-Київ». 51 відсоток акцій клубу перейшов до Київміськради. Отож чемпіон України вступає у новий сезон як муніципальний клуб, а слово «Київ» у його назві свідчить тепер аж ніяк не про географічну належність. Рештою 49 відсотками акцій володіють міська рада профспілкового товариства «Україна», комерційне підприємство «Хвиля» і готель «Салют».
За словами генерального менеджера «Сокіл-Київ» Василя Фадєєва, такі зміни зумовлені тим, що в команди немає спонсорів. І найближчим часом їх появи не очікувалося. Тому всі витрати на утримання клубу взяли на себе вже згадані організації.
Американці їдуть до нас
З першого дня другого місяця літа у Сіверськодонецьку почав працювати літній тренувальний табір хокейного клубу-школи «Дружба-78» (Харків), повідомляє його прес-аташе Костянтин Єрмак. Робота триватиме до першого вересня. Окрім своїх вихованців, організатори приймають спортсменів з-за кордону. Зокрема, зі штату Массачусетс (США) та Мексики. Очікується прибуття двадцяти юних хокеїстів. Їх у столичному аеропорту «Бориспіль» має зустрічати тренер «Дружби-78» Іван Правилов.
Хокей в Україні нині переживає не найкращі часи. Тим приємніше, що представники однієї з провідних у цьому виді спорту країни віддають перевагу українській хокейній школі і їдуть до нас, щоб підвищити спортивний рівень.