На головній арені країни — НСК «Олімпійський» — відбувалися захопливі події легкоатлетичної програми ІІ Всеукраїнських спортивних ігор (паралельно — чемпіонат країни). У змаганнях брали участь практично всі наші найсильніші атлети: 8 заслужених майстрів спорту, 107 майстрів спорту міжнародного класу, 205 майстрів спорту.
На жаль, була відсутня Жанна Блок. Найшвидша жінка планети лікується після травми, якої зазнала минулого місяця на турнірі у Греції. Це перше серйозне ушкодження української блискавки впродовж кар’єри. І керівників збірної дуже хвилює, чи зможе вона відновитися психологічно. До речі, останній етап підготовки до чемпіонату світу-2003 (серпень, Париж) Жанна планує провести в Києві.
Але повернімося до наших змагань. Результати зафіксовано досить пристойні. Тому дуже прикро, що на трибунах стадіону щодня збиралося лише кілька десятків глядачів. А між іншим, було встановлено три національні рекорди. Жінки в естафеті 4 х 100 м (Тетяна Ткалич, Анжела Кравченко, Олена Пастушенко, Марина Майданова) — 42,96 секунди. Юрій Білоног штовхнув ядро на 21,81 метра (окрім цього одесит виграв ще й змагання з метання диска). Ще одна рекордсменка — метальниця молота Ірина Секачова — 71,91 метра.
Президент ФЛАУ, олімпійський чемпіон Валерій Борзов повідомив журналістам, що на 90 відсотків сформовано збірну країни, котра змагатиметься в серпневій столиці Франції. Це 32 атлети, з них 19 жінок. Ще півтора десятка спортсменів можуть поповнити збірну. Але їм треба виконати необхідний норматив.
Нашому уславленому атлетові, а тепер авторитетному керівникові особливо сподобалися змагання в секторі для стрибків у висоту. Там 26-річна Віта Паламар з другої спроби взяла висоту два метри, на два сантиметри випередивши досвідчену і титуловану Інгу Бабакову. Третє місце з таким само результатом (1,98) дісталося Віті Стьопіній. Ще на два сантиметри менше у Ірини Михалченко. Така суперечка, на думку Борзова, прикрасила б найпрестижніші міжнародні змагання.
Підсумки командної першості серед областей: 1. Харківська — 2368 очок. 2. Київ — 2217. 3. Донецька-1 — 2116. Серед товариств та відомств: 1. «Динамо» —7504. 2. «Україна» — 7430. 3. «Колос» — 5909.