У серпні нинішнього року в Анагаймі (США) відбудеться чемпіонат світу, де окрім нагород розігруватимуть ще й «ліцензії» на Олімпіаду-2004 в Афінах.
Хто за океаном на світовому форумі представлятиме Україну? Відповідь на це запитання певною мірою можна було одержати вже в Донецьку. Там відбулися змагання ІІ Всеукраїнських спортивних ігор. Турнір показав, що лідери тримають досить високий рівень. Особливо це стосується чоловіків.
Одразу назвемо абсолютних переможців: Олександр Береш (Херсонська область-1/Луганська область-1) та Аліна Козич (Київ-1). До великої золотої медалі Олександр додав ще й «золото» у вправах на коні, опорному стрибку та на поперечці. Аліна виграла ще й вільні вправи.
А ось імена чемпіонів в окремих вправах. Чоловіки. Вільні. Олександр Світличний (Луганська-1). Кільця. Сергій Вяльцев (Херсонська-1). Бруси. Валерій Гончаров (Харківська-1). Жінки. Опорний стрибок. Наталя Сіробаба (Черкаська/Харківська-1). Бруси. Ірина Яроцька (Київ-1). Колода. Ольга Щербатих (Луганська-1/Київ-1).
Загальнокомандна першість. Серед територій. 1. Київ-1 — 1474 очки. 2. Луганська-1 — 1242.
3. Херсонська-1 — 940. Серед ФСТ та відомств.
1. «Динамо» — 4024. 2. МОН — 2854. 3. СТП «Україна» — 1788.
Остаточно склад збірних на поїздку до США визначиться після турніру Кубка світу, що розпочинається сьогодні (завершиться 14 липня) в Угорщині.