У  вересні в Києві відбудеться перша сесія українсько-литовської Міжпарламентської асамблеї (МПА). Про це під час учорашньої зустрічі домовилися Голова Верховної Ради України Володимир Литвин та Перший заступник Голови Сейму Литовської Республіки, співголова МПА Чеслав Юршенас.
Рішення про створення МПА було прийнято у грудні 2002 року під час офіційного візиту Володимира Литвина до цієї країни. Як повідомив прес-секретар Голови ВР Ігор Сторожук, під час нинішнього візиту литовської парламентської делегації сторони узгодили деталі. Темою першої сесії МПА визначено українсько-литовські відносини, їх сучасний стан і майбутнє у світлі євроінтеграційних процесів.
Володимир Литвин та Чеслав Юршенас обмінялися думками про євроінтеграційні процеси в Україні й Литві та їх законодавче забезпечення — гармонізацію національного права з нормами ЄС. Литовські парламентарії готові поділитися з українськими колегами власним досвідом. Володимир Литвин та Чеслав Юршенас відзначили активну роботу груп дружби, створених парламентами обох країн, а також груп з підготовки майбутнього засідання МПА. Голова Верховної Ради України наголосив, що активна міжпарламентська співпраця є свідченням зміцнення політичного діалогу між нашим країнами.