Протягом останніх днів у Суходольську намітилося стале зниження числа тих, кого госпіталізують із підозрою на гепатит, що дає підстави говорити про позитивну динаміку в локалізації ситуації. За станом на 7 липня в інфекційних стаціонарах перебуває 490 мешканців міста і майже у всіх (482 особи) діагноз вірусного гепатиту «А» підтверджено. Протягом доби госпіталізовано сімох суходольців і тільки двоє мешканців, які пройшли курс лікування і визнані здоровими, залишили лікарняні палати.
Як запевнив на брифінгу перший заступник голови облдержадміністрації Валентин Дзонь, до 1 серпня передбачено подати питну воду у всі житлові будинки Суходольська, а поки що відремонтованими внутрішньобудинковими системами водогону на кварталі Комарова воду пущено вже до п’яти колонок.
До 20 липня мають бути завершені роботи із заміни загальноміської каналізації. «Ми поспішаємо, але не метушимося, щоб проблема, котра виникла у Суходольську 9 червня, більше не повторилася», — сказав Валентин Дзонь.
Проблеми з медициною немає. Один мільйон гривень, виділений з обласного екологічного фонду, піде на локалізацію епідемії, але проблеми, пов’язані з житлово-комунальною системою, розв’язати буде важко. Це глобальніша справа, що потребує великих затрат. З огляду на це Валентин Дзонь висловив невпевненість у тому, що обіцяні урядом більш як 8 мільйонів гривень буде виділено у повному обсязі. На жаль, гіркий досвід минулих років уже маємо. Найближчим часом можна сподіватися лише на 2 мільйони гривень, котрі завершать роботу з локалізації хвороби і частково забезпечать життєдіяльність населеного пункту.
Луганська область.