Окрім контрольного пакета акцій англійського клубу «Челсі», губернатор Чукотки Роман Абрамович отримає половину акцій футбольного клубу ЦСКА. Уже досягнуто принципової домовленості про передачу Абрамовичу 50 відсотків акцій російського армійського футбольного клубу.
Утім, одразу після повідомлення про зміну власника лондонського клубу вартість його акцій підскочила на 43 відсотки. Нагадаємо, що минулого тижня Абрамович дійшов згоди з президентом «Челсі» Кеном Бейтсом про купівлю акцій компанії «Chelsea Vіllage», вартість якої оцінюється приблизно у 98,6 млн. дол. Абрамович купив 50,09 відсотка акцій і, за даними агентства «Блумберг», пропонована ціна покупки акцій на 25 відсотків вища за їхню поточну ринкову ціну. Новому власникові, за даними англійської преси, доведеться взяти на себе також виплату боргів клубу, які, за приблизними оцінками, становлять майже 90 мільйонів фунтів.
Як губернатор, Абрамович формально не має права керувати жодними бізнес-структурами. Представник Чукотки у Раді Федерації Олександр Назаров, коментуючи оборудку, зазначає, що «Челсі» купив не сам Абрамович, а російські бізнес-структури, до яких він раніше входив.