Врятувати одразу весь світ українська краса не прагне. Вона вирішила взятися за одну справу, але серйозно. Нещодавно українські дизайнери сказали своє слово в досить делікатній сфері  — захисту жіночих грудей. Мистецька акція «Краса заради життя» — справа не модна. Але суспільно важлива.

Знані вітчизняні законодавці моди Анна Бабенко, Вікторія Гресь та Оксана Караванська побували в п’ятьох містах Сполучених Штатів та Канади з благодійним туром. За зібрані гроші від показів та продажу — майже сто тисяч доларів — придбають мамографи. Це обладнання, яке виявляє рак молочної залози на ранніх стадіях. Про таку річ говорять нечасто, однак з’ясовується, що мало не 20 відсотків жінок помирають від цієї хвороби впродовж року з моменту виявлення. Через те, що звернулися пізно... А в низці обласних лікарень — у Полтаві, Запоріжжі, Вінниці, Сумах. Івано-Франківську — таких апаратів немає взагалі.

Отож жінкам намагаються допомогти українські жінки-дизайнери. Сто тисяч американських доларів, на перший погляд, сума чимала, проте на ці гроші вдасться купити хіба що два мамографи. В організаторів акції, якими стала низка жіночих та благодійних організацій, була ідея придбати мобільну мамографічну машину. Але, зважаючи на стан українських доріг, фахівці не рекомендують.

Варто сказати дещо й про самі колекції. Кожна з них робилася спеціально для цієї акції. Найцікавіше, що американські поціновувачі були вражені: Україна вміє робити моду на європейському рівні! Так-так, панове, у нас є не лише вишиванки й шаровари. Навзаєм здивували наших чарівних модельєрок американські міста: і тенденціями в моді, і організацією показів.