Коментуючи на прес-конференції спільну україно-польську заяву про річницю Волинської трагедії, за яку парламент має голосувати в четвер, 10 липня, заступник голови ВР Олександр Зінченко зазначив, що ця заява набере чинності лише в тому разі, якщо обидві сторони схвалять її однаковий текст. Нині текст україно-польської заяви передано керівникам усіх депутатських фракцій для ознайомлення та вироблення власної позиції. Олександр Зінченко наголосив, що в доопрацьованому тексті заяви, над якою сім місяців працювала робоча група, немає визначення «геноциду», а є «взаємна відповідальність нинішніх політиків за майбутнє».
Більшість запитань до заступника глави парламенту, щоправда, стосувалися його виходу з керівних органів СДПУ(о). О. Зінченко наголосив, що це питання глибше, ніж здається. «Такі речі даються досить непросто, але це не емоційні заяви, — сказав він. — Мотиви мають системний характер. Йдеться про стратегію і тактику дій партії».
Олександр Зінченко зазначив, що ніколи не тримався за будь-яке крісло. Й не тримається за нього тепер, бо для політики — це безперспективно. Він підкреслив, що в сесійній залі парламенту керівництво Верховної Ради це насамперед менеджери, які мають організувати роботу всього вищого законодавчого органу держави.
Одразу «бігти» до якоїсь іншої політичної сили Олександр Зінченко не збирається. «Це не моя логіка», — сказав він. Про плани СДПУ(о) порушити питання про перерозподіл посади заступника Голови ВР, яке О. Зінченко посів за квотою СДПУ(о), йому ще не відомо. Але, запевнив, що він готовий до будь-яких подій. Нині Олександр Зінченко залишається членом СДПУ(о) і має намір зустрітися з декількома партійними організаціями.