Близько 600 мешканців міста Суходольська й досі перебувають під наглядом медиків через зараження гепатитом «А».
Тому народний депутат України Віктор Кирилов, занепокоєний ситуацією, що склалася в Суходольську, звернувся до Президента країни з проханням про допомогу, висловивши свої припущення. Власне, проблеми з водопостачанням у Краснодоні спостерігаються не перший рік, і якби держава вчасно виділила обіцяну фінансову підтримку, як знати, можливо, про спалах гепатиту в Суходольську говорити б не довелося. Але сталося те, що мало статися. Віктор Кирилов сам проживає в Краснодоні з родиною і знає, що таке вода за графіком, відомо йому і про жалюгідний стан каналізаційної системи. Що було йому під силу, намагався зробити, добре знаючи про те, що якість води — це частина здоров’я людей.
Під час роз’єднання Радянського Союзу на українській території, а конкретно в Краснодонському районі, залишилася Північно-Гундорівська водокачка, яка була власністю російської сторони. Виходив парадокс: Краснодон відчував великий дефіцит питної води і водночас віддавав її сусіднім Воронезькій та Ростовській областям. Кирилов наполягав на передачі водокачки у власність Краснодонського району. Це питання суд вирішив на користь української сторони.
У Віктора Кирилова нещодавно народилася дитина. Ставши батьком, він по-іншому подивився на якість медичного обслуговування дітей. Відвідав дитячу лікарню, палату, де перебувають залишені діти, і вирішив допомогти медперсоналу в придбанні деяких медичних приладів та апаратів. Особливо лікарі просили купити для хворих дітей інгалятор. Кирилов виконав свою обіцянку. Дотримав він і слова, яке давав у центральній міській лікарні. Ще три місяці тому гастрофонендоскоп у Краснодоні мала лише госпрозрахункова поліклініка «Ультрамед» та лікувальний центр «Здоров’я». Процедура дослідження такого роду коштує 15—20 гривень. У центральній лікарні гастрофонендоскопом городяни користуються безплатно, за що й дякують народному депутатові.
Сьогодні Віктор Кирилов планує обладнати палати для тяжкохворих. Чотири — в Ленінському районі обласного центру, де мешкають виборці народного депутата, три — у своєму Краснодонському районі. Тривають переговори про придбання спеціальних ліжок з електронним устаткуванням, іншого обладнання. До осені перші палати для тяжкохворих уже з’являться.