Учора в Києві відбулася зустріч членів робочої групи Верховної Ради України і Сейму Республіки Польща з підготовки україно-польської парламентської заяви у зв’язку із 60-ю річницею трагічних подій на Волині з українською частиною.
Як повідомлялося, польська сторона запропонувала внести зміни до узгодженого раніше проекту заяви двох парламентів з цього приводу.
Україно-польська робоча група продовжила опрацювання пропозицій польських парламентаріїв, щоб зробити висновок щодо доцільності внесення змін в узгоджений варіант заяви двох сторін.
За повідомленнями Інформаційного управління апарату Верховної Ради, зазначена тематика, а також необхідність активізації міжпарламентського діалогу і поглиблення контактів, у тому числі на рівні ділових кіл обох держав, були предметом нещодавніх переговорів у Варшаві заступника Голови Верховної Ради України Олександра Зінченка під час його останнього робочого візиту до Польщі.
У рамках цього візиту відбулася зустріч Олександра Зінченка з Президентом Республіки Польща Александром Квасневським за участю Державного секретаря Канцелярії Президента Республіки Польща, голови Бюро національної безпеки Республіки Польща Марека Сівця. Йшлося про широке коло інших питань україно-польських відносин.
Вл. інформ.