У Києві стартував дев’ятий міжнародний юнацький турнір «Оболонь-2003». Голова його оргкомітету, відомий у минулому форвард київського «Динамо», а нині директор школи «Арсенал» і віце-голова столичної федерації футболу Віктор Хлус розповів:
— На старт вийшло 70 команд. Представлено багато регіонів України. Одразу шість команд із Грузії захотіли брати участь у нашому турнірі. Очевидно, колективи, котрі успішно грали торік, зробили рекламу нашому заходові.
Приймаємо також команди з Росії (Москва, Мурманськ), Естонії, Латвії та Білорусі. А ще чекаємо приїзду футболістів з Польщі та Угорщини.
Відкриття турніру відбулося на стадіоні ФК «Оболонь».
— А на яких іще стадіонах столиці проводитимете ігри?
— Школи «Зміна», «Єдність», що на Оболоні, АТЕК, «Старт», «Хімволокно», «Схід», стадіон у парку «Партизанської слави», Республіканського училища фізкультури, «Лепсе».
— Які вікові групи змагаються нині?
— П’ять груп — команди, в яких гравці 1987, 1989, 1991, 1992 і 1993 років народження.
— Хто допомагає матеріально?
— Звісно, як і в минулі роки, основні матеріальні витрати бере на себе ЗАТ «Оболонь» і його почесний керівник народний депутат України Олександр Слободян. В оргкомітеті активно працює великий ентузіаст, директор знаменитої середньої школи № 174, де навчалися Шовковський, Федоров, Ващук, Віталій Заболотний. Назву ще міську федерацію футболу (голова Микола Гуриненко).
— У минулі роки суддівство на турнірі було на найвищому рівні...
— Це так. Адже головним суддею увесь цей час був арбітр ФІФА, чудова людина Анатолій Арановський, мій близький друг, який, на жаль, нещодавно пішов із життя. І ці змагання певною мірою світла пам’ять про нього. На зміну товаришеві прийшов авторитетний арбітр Олександр Литвиненко. Ігри обслуговуватимуть досвідчені судді з київської колегії...