29 червня в Мукачевому проходили вибори міського голови, оскільки Віктор Балога, виборовши мандати народного депутата України та мукачівського міського голови, працює у Верховній Раді України.
Найзапекліша боротьба розгорнулася між Ернестом Нусером та Василем Петьовкою. За повідомленням Мукачівської міської територіальної виборчої комісії, Ернест Нусер отримав близько 41 відсотка голосів, Василь Петьовка — майже 50 відсотків. Спостерігачі зазначають, що вибори супроводжувалися численними порушеннями виборчого законодавства і з одного, і з другого боку.
Невідомо ким були взяті на озброєння й анонімні повідомлення в міліцію про замінування всіх 36 виборчих дільниць. За словами Уповноваженого ВР з прав людини Ніни Карпачової, котра у цей час перебувала в Мукачевому, за дві години до закінчення виборів надійшло анонімне повідомлення про можливі теракти на виборчих дільницях, а це загрожувало зривом виборів. Після її зустрічі з правоохоронцями проблему було знято.
— Тим часом деякі телеканали повідомили на всю Україну, що в Мукачевому відбуваються страшні речі, що все заміновано, — сказала Ніна Карпачова. — І це в толерантно налаштованому миролюбному регіоні, краї потужного туризму... Всі виборчі дільниці було перевірено й жодних натяків на вибухівку не виявлено.
Автор цих рядків між 17-ю та 19-ю годинами побував і в міській територіальній виборчій комісії, і на трьох виборчих дільницях і на міну, слава Богу, не наразився.
Про подальший перебіг подій стане відомо вже найближчим часом. А поки що, очевидно, велика робота чекає на суди...
Ужгород—Мукачеве—Ужгород.