Наші власні кореспонденти продовжують цікавитися громадською думкою читачів нашої газети. Цього разу їм відповідали жителі Автономної Республіки Крим, Волинської, Донецької та Хмельницької областей. Ми попросили наших співвітчизників, щоб вони відповіли на запитання: «Як ви оцінюєте законодавчу діяльність депутатських груп та фракцій за п’ятибальною системою?» Ось як розподілилися симпатії наших респондентів: 
«Наша Україна» — 3,1 бала; 
Соціалістична партія України — 2,94; 
Комуністична партія України — 2,62; 
Народно-демократична партія — 2,49; 
Блок Юлії Тимошенко — 2,5; 
СДПУ(о) — 2,45; 
«Регіони України» — 2,11; 
Аграрна партія України — 2,09; 
«Європейський вибір» — 1,74; 
«Народовладдя» — 1,5; 
Партія промисловців і підприємців 
та «Трудова Україна» — 1,45; 
«Демократичні ініціативи» 
та «Народний вибір» – по 1,25 бала.
Знову на перше місце наші читачі поставили блок Віктора Ющенка «Наша Україна». Продовжує залишатися у трійці лідерів і Соціалістична партія України. Зате доволі низькі оцінки отримав Блок Юлії Тимошенко, який опинився на п’ятому місці, а на третє вийшли комуністи. Цікаво, що вперше за весь період опитувань на чільне місце серед представників провладних партій вийшла Народно-демократична партія, значно потіснивши об’єднаних соціал-демократів і «Регіони України».
Дивує також те, що вкрай низько наші респонденти — також уперше в цьому опитуванні — оцінили об’єднання Партія промисловців і підприємців та «Трудова Україна». Зрозуміло, що є й регіональні відмінності. Так, донеччани найвище оцінюють діяльність фракції «Регіони України». На другому й третьому місцях розмістилися інші улюбленці гірничого краю — комуністи й представники депутатської групи «Європейський вибір». Цікаво, що жителі Донецької області однаково оцінюють антагоністів — блок «Наша Україна» та об’єднаних соціал-демократів, які з результатом 2,45 бала посіли сьоме—восьме місця.
Трійка лідерів у кримчан має такий вигляд: «Європейський вибір» — 3,95 бала, Народно-демократична партія та Партія промисловців і підприємців та «Трудова Україна» — по 3,4 бала. За ними розташувався блок «Наша Україна», в якого 3,25.
А от волиняни свої симпатії розділили між «Нашою Україною» (3,45 бала), «Батьківщиною» (3,0) та соціалістами (2,95 бала).
У жителів Хмельницької області найбільше поваги викликає діяльність соціалістів, які виставили їм 3,45 бала. «Наша Україна» отримала у цьому краї оцінку 3,25, а комуністи — 3,1 бала.
Помітна ще одна тенденція: на Волині і в Хмельницькій області абсолютно нічого не знають про діяльність депутатських груп «Демократичні ініціативи», «Народний вибір», «Народовладдя» та «Європейський вибір». Здивували, відверто кажучи, високі оцінки «Європейського вибору» в Автономній Республіці Крим.
Проте можна стверджувати: поляризації думок у наших респондентів, які проживають у різних регіонах країни, фактично немає. Вони віддають перевагу тим партіям, які постійно на слуху, беруть участь у різноманітних акціях. За винятком хіба що донеччан, які своїх уподобань не міняють і підтримують «регіональників», котрих нещодавно очолив Прем’єр-міністр України, а донедавна керівник Донецької області Віктор Янукович. Але, як бачимо, навіть підтримки такої області надто малувато, щоб бути лідерами у всеукраїнському масштабі.