Недавній поєдинок за звання чемпіона світу за версією WBC між суперважковаговиками — британцем Ленноксом Льюїсом та українцем Віталієм Кличком — і сьогодні актуальний в американській пресі та на телебаченні.
Як повідомив наш кореспондент з Лос-Анджелеса Михайло Кугель, усі ці дні чимало телеканалів демонструють повтори поєдинку, котрий сколихнув Америку і весь спортивний світ. Коментуючи бій гігантів, видатний боксер Джордж Формен не втримався від емоцій і сказав, що вискочив би на ринг, щоб допомогти симпатичному для нього Кличкові.
А ще один високий авторитет, Евандер Холліфілд, зізнався, що Віталій Кличко став для нього приємною несподіванкою. Принаймні попервах він віддавав перевагу Льюїсові. Але, на думку пана Холліфілда, лише брак досвіду не дав змоги Віталієві звалити суперника долі ще у другому раунді.
До речі, в букмекерських конторах ставки робили один до десяти на користь чинного чемпіона. Тепер перевагу Кличкові віддають 55 відсотків уболівальників.
Одне слово, США закохалися в українського богатиря, як його тепер називають, мужнього воїна. А в місцевих газетах критикують лікаря Кличка, який дуже невпевнено загоював рани. А ще публікують можливий варіант розвитку подій. Підписується контракт одразу на два поєдинки. Спершу Льюїс зустрінеться з ... Володимиром Кличком («помста за брата-2»), а потім, коли Віталій залікує травми і йому дозволять медики, на ринг проти британця вийде він сам.
Зрозуміло одне: крапку в цій історії ставити ніхто не збирається.