Теплі ласкаві хвилі набігають на золотавий пісок. Залюбки занурюються в них дорослі й діти. На Чорноморському узбережжі Херсонщини офіційно розпочався курортний сезон.
У санаторій для дітей з батьками «Скадовськ» він, як завжди, прийшов раніше — оздоровниця приймає відпочивальників ще з квітня.
— Цього року працюємо в новому статусі — пансіонат з лікуванням перейшов у розряд санаторію, — розповідає директор найстарішого лікувального закладу приморського Скадовська Марія Перець. — Повністю оновили лабораторне обладнання, озброїлися комп’ютерною діагностикою. Маємо тепер змогу порівнювати показники стану здоров’я пацієнтів на початку курсу лікування і після його завершення. Замінили також на сучасніші апаратуру й устаткування в процедурних кабінетах. Лікування в них проходять і дорослі, й діти. Профіль закладу — захворювання верхніх дихальних шляхів та нервової системи.
Санаторій пропонує широкий спектр лікувальних засобів, серед яких: спелеотерапія, фоноаерозолетерапія, фітоінгаляції, магнітотерапія, грязе- та озокеритотерапія. Грязі, що застосовують для аплікацій, доставляють з відомих своїми унікальними лікувальними властивостями озер — Сакського у Криму та Соляного в Голій Пристані.
Цього сезону в «Скадовську» став до ладу новий сучасний корпус. Змінилися і самі приміщення: зі смаком обставлені холи, обладнано номери-люкс. Радує око розкішна галерея живих квітів, що буяють тут цілорічно.
Курортники будуть приємно подивовані виглядом набережної. Міська влада доклала зусиль і віднайшла кошти на її «європеїзацію»: красиву тротуарну плитку, освітлювачі в стилі ретро, впорядкування торгових місць. У цих зрушеннях є внесок і директора Марії Перець — депутата міськради.
— Уже кілька років приїздимо до «Скадовська», — каже подружжя Світлана й Іван Гонтарі з Миколаївщини. — Відпочинок тут доступний родині з середніми статками. Ціни на путівки стабільні, перебування протягом 12 днів разом з дев’ятирічним сином коштує нам 1800 гривень. І лікуємося, і купаємося.
А Ірина Ганущак зі Львова, вважай, виросла у «Скадовську» — ще дитиною приїздила сюди з мамою та бабусею. Нині відпочиває вже з чотирирічною донею:
— Тут лікує все: море, сонце, вода. А ще південні дари ланів — харчування у санаторії відмінне, завжди свіжі овочі й фрукти, а страви різноманітні й смачні.
У Скадовську справді лікує все: настояне на степових травах повітря, тепла, привітна Джарилгацька затока, гарячий пісок і навіть столітній дуб на території санаторію — сеанси в його товаристві також в арсеналі медиків.
Отож, якщо плануєте відпочити й підлікуватися, на вас чекають: Херсонська область, м. Скадовськ, Набережна,1, тел. 8-05537-52216.