Президент України Леонід Кучма прийняв відставку міністра оборони Володимира Шкідченка і призначив на його місце секретаря Ради національної безпеки і оборони Євгена Марчука.
Представляючи його членам колегії Міноборони, глава держави доручив новому міністру створити «цивільне міністерство, яке здатне втілювати в життя сучасні методи керівництва Збройними силами». Євген Марчук повинен також забезпечити імплементацію закону про демократичний цивільний контроль над військовими формуваннями і завершити розділ повноважень між Міноборони і Генеральним штабом ЗСУ.
Коментуючи призначення Євгена Марчука на посаду міністра оборони, Леонід Кравчук (СДПУ(о)) зазначив, що «відносно молодий» генерал «повного масштабу» людина принципова. Крім того, за його словами, і «військовий», і «цивільний» Марчук завжди працював над військовими проблемами, має достатньо високий професійний рівень і «знає армію зсередини».
А лідер СПУ Олександр Мороз назвав призначення нового міністра оборони «почесною відставкою» з посади секретаря Ради національної безпеки та оборони України і водночас «звільненням місця для інших призначень». Він зазначив, що ставиться до цього призначення «спокійно» і «добре», і вважає, що це не погіршить ситуацію в армії. «Погіршення не може бути, бо куди ж далі», — додав лідер соціалістів.