У найближчий четвер у Верховній Раді «представлятимуть інформацію» з двох законопроектів — президентського і парламентського — про внесення змін в Основний Закон, а потім відбудеться «почергове» голосування про направлення їх до Конституційного Суду. Це рішення, яке було прийнято на засіданні лідерів депутатських фракцій та груп у Голови ВР Володимира Литвина, оприлюднив прес-секретар глави парламенту Ігор Сторожук. Він нагадав, що обговорювати законопроекти на сесії до висновків КС народні депутати не можуть.
Як відомо, у ВР зареєстровано лише президентський законопроект, а тимчасова спеціальна комісія Верховної Ради з напрацювання змін до Конституції подасть свій найближчим часом. Лідер соціалістів Олександр Мороз зазначив, що комісія за пропозицією керівників фракцій не реєструвала свій документ до появи президентського для узгодження положень. Але розчарований лідер соціалістів зізнався, що компромісу не може бути, оскільки проекти різні. Крім того, Олександр Мороз поділився, що спецкомісія працювала продуктивно, поки «за вказівкою Президента» під час намагання удосконалити законопроект і врахувати пропозиції глави держави деякі депутати парламентської більшості не почали блокувати її роботу. Водночас голова фракції СПУ охарактеризував проект, напрацьований комісією, як «досить досконалий», який «забезпечує гармонію і баланс влади».
За словами Ігоря Сторожука, наступного пленарного тижня парламентарії планують розглянути низку пріоритетних законопроектів стосовно агропромислового комплексу, державного пенсійного страхування, підтримки виконання бюджету, а також Кримінально-процесуальний і Цивільно-процесуальний кодекси.