Антимонопольний комітет України (АМКУ) розпочав підготовку фахівців-менеджерів.
Якщо запитати першого стрічного громадянина, чим займається Антимонопольний комітет, то не завжди дістанеш вичерпну відповідь. І не дивно: такі поняття, як «конкуренція», «монополізм», зовсім недавно увійшли до нашого повсякденного життя.
Тим часом Антимонопольний комітет і є тим державним органом, який, спираючись на законодавство та реалії, має захищати інтереси споживача. Раніше на роботу сюди запрошували здебільшого фахівців з економічною та юридичною освітою. Але минало чимало часу, поки співробітники опановували конкурентне законодавство, особливості діяльності в комітеті, без чого не досягти оперативності і грунтовності досліджень на ринках товарів і послуг. На сьогодні остаточно визначилися вимоги до фахівців і коло питань, в яких вони мають бути обізнані. Через це комітет ухвалив рішення про підготовку фахівців-менеджерів з антимонопольної політики. Зокрема, готуватиме їх Київський національний торговельно-економічний університет.
— За останні кілька років значно зросла кількість звернень до Антимонопольного комітету, — каже голова АМКУ Олексій Костусєв.—Здебільшого це скарги громадян про порушення їхніх прав і заяви, що стосуються підприємницької діяльності. Кожне рішення, яке ми приймаємо, має бути об’єктивним і виваженим, а це значною мірою залежить не лише від досвіду, а й від рівня спеціальних знань наших співробітників. Тому підготовка фахівців з антимонопольної політики є нагальною державною потребою.