Найбільше дискутували на останній сесії Рівненської обласної ради з питання «Про регіональну програму забезпечення області продовольчим зерном до врожаю 2004 року». Мета програми — створити запас продовольчого зерна в регіональних ресурсах з тим, щоб завантажити потужності борошномельних підприємств та стабілізувати ціни на хліб і борошно в період підвищення цін на зерно (така ситуація прогнозується з огляду на цьогорічний урожай зернових).

Але в який спосіб створити той резерв і де узяти п’ять мільйонів гривень для забезпечення стабілізації хоча б у найнапруженіший період зростання цін? Узяти ці кошти з бюджету означало б піти на порушення Бюджетного кодексу, а також ущемити інтереси тих, кого фінансують з бюджету.
Більшістю голосів на сесії пройшла пропозиція доручити облдержадміністрації виробити механізм кредитування цієї програми.
З прийняттям зернової програми вже запізнилися. Бо набирає обертів підвищення цін на борошно та крупи. Буквально за кілька останніх днів борошно на ринках Рівного подорожчало у півтора разу, вироби з нього — на двадцять п’ять відсотків.
— Я не задоволений рішенням сесії з цього питання, бо саме конкретного рішення і немає, — каже депутат Рівненської обласної ради, директор державного агентства з управління державним матеріальним резервом «Радивилівський комбінат хлібопродуктів» Віктор Желєзняк. — Цілком можливо, що вже найближчим часом хліб подорожчає, бо немає зерна. На мою думку, треба якомога швидше знайти обласні ресурси, щоб створити запас зерна, який міг би стати своєрідним регулятором цін.
 
Рівне.