В Україні працюватиме новий посол Македонії Мартін Гулескі. Про це йшлося на зустрічі Голови Верховної Ради Володимира Литвина з послом Македонії в Україні Владо Блажевскі. Як повідомив прес-секретар Голови ВР Ігор Сторожук, професор Мартін Гулескі закінчив Львівський державний університет, добре знає українську та російську мови.
На зустрічі Володимир Литвин зазначив, що протягом семи років, які Владо Блажевскі перебував в Україні на посаді посла, було зроблено надзвичайно багато для розвитку зв’язків між Україною і Македонією в усіх сферах, зокрема, у встановленні і розвитку міжпарламентських зв’язків. Пан Блажевскі наголосив, що співпраця українського та македонського парламентів — це ініціатива Верховної Ради, і «не можна знайти слів, щоб оцінити цю співпрацю у контексті становлення македонської держави». Посол висловив вдячність Україні за її позицію стосовно Македонії і за допомогу, надану Києвом під час воєнного конфлікту 2001 року. Тоді Україна, незважаючи на тиск з боку США та складну зовнішньополітичну ситуацію, виконала контракт щодо поставок озброєнь у Македонію.
Попри те, що пан Блажевскі є першим македонським послом в Україні, номером один він себе не вважає. Натомість каже, що першими послами були охридські монахи Кирило та Мефодій.