Юні українці викликали фурор на Міжнародному фольклорному фестивалі в Грузії
Дитячий ансамбль народно-сценічного танцю «Україночка», створений в 2000 році художнім керівником та балетмейстером Чернівецького обласного центру естетичного виховання молоді «Юність Буковини» Тетяною Горошевською та хореографом Яніною Горошевською, повернувся з перемогою з престижного І Міжнародного фестивалю дитячого фольклорного танцю країн Чорноморського басейну «Золоте руно», який відбувався в Поті у Грузії.
Ансамбль із Чернівців, який представляв нашу державу, визнано кращим серед 60 колективів з Азербайджану, Грузії, Болгарії, Туреччини, Росії та інших країн регіону. Сльози на очах журі та грузинської публіки, а найбільше українців, котрі проживають у Грузії, викликали національна хореографічна композиція «Молитва» і завзятий танок «Сороконіжка». Юним українським артистам аплодували стоячи. Наймолодшу учасницю — чотирирічну Ганнусю Киричук — солістку в танці під назвою «Бананова республіка» захоплені глядачі кілька разів викликали на біс.
У параді учасників фестивалю «Україночка» йшла першою, і саме нашим дівчаткам довірили піднести хліб і сіль гостинному мерові Поті Давиду Кантарія. Слід відзначити, що організатори прекрасно подбали про умови виступу юних представників держав Чорноморського басейну. Концерти відбувалися на плавучій платформі, яскраво освітлений сотнями різнобарвних вогнів та прожекторами.
Директор фестивалю «Золоте руно» Сосо Касрадзе та президент Національної хореографічної асоціації Тенгіз Сухішвілі назвали юних митців «Україночки» посланцями миру на неспокійній грузинській землі.
Чернівецьким хлопчикам та дівчаткам найбільше запам’яталися екскурсії по грузинських містах, особливо у Батумі, де вони мали змогу покласти квіти до пам’ятників Тарасові Шевченку та Лесі Українці.
Тут же наші талановиті діти отримали офіційні запрошення виступити на фестивалі з нагоди 10-ї річниці грузинського телебачення, а також на фольклорні фестивалі в Стамбулі й Софії.