Учора Голова Верховної Ради України Володимир Литвин зустрівся з міністром закордонних справ Киргизької Республіки Аскаром Айтматовим. Метою цієї зустрічі Володимир Литвин визначив потребу законодавчої підтримки й контролю з боку парламенту тих рішень і домовленостей, яких було досягнуто міністром під час його візиту до України.
Як повідомив журналістам прес-секретар Голови ВР Ігор Сторожук, Володимир Литвин під час бесіди акцентував увагу гостя на необхідності поглиблення міжпарламентських зв’язків, щоб у майбутньому мати можливість надати їм постійного й системного характеру. Глава українського парламенту також поінформував Аскара Айтматова про те, як проходить обговорення політичної реформи в країні. Він наголосив, що нині в Україні ситуація стабільна і прогнозована, але країна проходить випробування на міцність, оскільки їй треба так провести політреформу, щоб згодом не довелося знову коригувати ухвалені рішення.
Аскар Айтматов заявив Володимиру Литвину: «Ми сподіваємося на підтримку й розуміння з боку Верховної Ради, оскільки співробітництво наших країн неможливе без законодавчої підтримки». Він передав главі українського парламенту запевнення глав обох палат киргизького парламенту про бажання розвивати співробітництво.
Міністр закордонних справ від імені киргизького парламенту передав запрошення Володимиру Литвину відвідати з візитом Киргизстан. Під час бесіди Аскар Айтматов поінформував, що в Киргизькій Республіці прийнято рішення про перехід до однопалатного парламенту, бо робота двох палат в унітарній державі не полегшує, а ускладнює роботу законодавчого органу.