Другий міжнародний юнацький турнір (U-17) пам’яті першого президента ФФУ Віктора Банникова.
Матч за третє місце. Туреччина—Росія. 2:0.
Фінал. Україна—Словаччина. 1:0. Олійник, 35.
Переможці виступали в такому складі: Рибка, Накоренок (Мороз, 72), Каплюченко, Бриж, Дорош, Кудянов, Олійник (Сахнюк, 50), Сироткін (Надточій, 51), Циколія, Іваненко (Ремезовський, 61), Яковенко (Ксьонз, 55). Тренер — Віктор Кащей, асистент — Ігор Якубовський; адміністратори — Олег Абрамов, Анатолій Кудя.
21 червня. Київ. Стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського. 3 000 глядачів.
Ця перемога особливо приємна. Адже наші футболісти рідко частують нас успіхами на міжнародній арені. А тут, маючи сильних суперників, зафіксовано самі лише перемоги, забито 11 м’ячів і не пропущено жодного! Головне, що юні футболісти не виконували важку роботу, хоча не шкодували себе, а грали з величезною насолодою. І це вселяє неабиякий оптимізм.
Їхній наставник — Віктор Йосипович Кащей — прагне прищепити знаменитий київський стиль, який свого часу він сам опанував у динамівській школі. Так грав він і його попередники та партнери — Валерій Лобановський, Олег Базилевич, Андрій Біба, Віктор Каневський, Володимир Мунтян, Анатолій Бишовець та інші.
До речі, у складі цієї юнацької збірної України виступають майже тільки футболісти київського «Динамо». Олександр Яковенко — син заслуженого майстра спорту Павла Яковенка — представляє київський «Локомотив». Але цей колектив — динамівський фарм-клуб. І лише Ігор Коротецький — з донецького «Шахтаря». Отже, наша команда представляє відому динамівську академію.
Вирішальний поєдинок відзначався бойовитістю. Під кінець першого тайму Денис Олійник красивим ударом головою завершив атаку, котра виявилася переможною.
Після перерви підопічні Івана Хукко на тривалий час перехопили ініціативу. А що їм залишалося робити? Треба було рятувати матч. Але українці вистояли і стали переможцями.
Нагороди і призи їм вручили: президент ФФУ народний депутат України Григорій Суркіс, заслужені майстри спорту — Стефан Решко, Володимир Трошкін та Володимир Мунтян. Символічно, що спеціальну відзнаку найкращому воротареві — київському динамівцю Олександрові Рибці — вручила дружина Віктора Максимовича Банникова Людмила Миколаївна. Вона щиро побажала призерам турніру згодом влитися в національні збірні своїх країн.
— Приємно, що наші гості дали високу оцінку змаганням, — сказав кореспондентові «Голосу України» перший віце-президент ФФУ Олександр Бандурко. — Гадаємо, цей чинник стане вирішальним для сильних збірних цієї вікової категорії в їхньому рішенні приїхати до нас наступного року. До речі, вже висловилися на користь нашого турніру федерації футболу США, Саудівської Аравії, Чехії, Польщі. Ми не будемо розширювати коло учасників. Але віддаватимемо пріоритет найсильнішим. Якість матиме вирішальне значення.
— Либонь, на прийом семи команд витрачено величезні кошти?
— Витрати солідні. Але якщо ми не організовуватимемо у нас такі турніри, то і нас ніхто нікуди не запрошуватиме. Отже, справа варта заходу...
До цього слід додати, що, як і всі служби федерації, відмінно відпрацював Комітет ФФУ із зв’язків з громадськістю та ЗМІ (голова Валерій Никоненко). Журналістам на турнірі працювалося дуже комфортно.