Бокс. У Лос-Анджелесі (США) Віталій Кличко технічним нокаутом програв поєдинок за звання чемпіона світу серед суперважковаговиків за версіями WBC та ІBO англійцеві Ленноксу Льюїсу. Цей бій зупинив лікар Пол Уолліс після шостого раунду. Причина — сильний розтин лівої брови українського боксера. Однак якщо зважати на реакцію вболівальників у залі «Степлс Центр», котрі освистували Льюїса та вітали Кличка, то виходить, що переможцем за глядацькими симпатіями став Віталій.
А сам бій залишив двоїсте враження. Будемо відверті, чимало хто з нас, тверезо оцінюючи співвідношення сил, очікував гіршого розвитку подій для нашого атлета. Але все відбувалося інакше. Кличко виявився справжнім воїном і фактично не програв.
Він, поза всяким сумнівом, виграв два перші раунди. У першому Віталій придивлявся до іменитого суперника. А в другому вже сміливіше атакував Льюїса. Завдав йому двох потужних прямих ударів у голову. І мав очевидний шанс добити англійця, який погладшав і був повільний. Та, на жаль, претендент не виявив рішучості.
Потім Льюїс вирівняв поєдинок і завдав того підступного удару, після якого Кличко отримав згадану травму.
Цікаво, що за підсумками шести раундів усі бокові судді віддали перевагу українцеві з рахунком — 58:56.
Одразу після поєдинку суперники дали інтерв’ю, котрі відзначалися емоційністю.
Віталій Кличко:
— Таке відчуття, що я виграв поєдинок. Адже вів перед за очками. Прагну лише одного — реваншу! Я показав, що можу протистояти Ленноксу. Хоч мало хто вірив у це. Мої стратегія, тактика і стиль, зрештою, дали б мені змогу перемогти. Не розумію, чому лікар зупинив поєдинок. Травма не заважала мені продовжити бій. Бачив, як суперник пропускає, як він відповідає. Льюїс не завдав жодного жорсткого удару. Зате мої удари примусили його здригнутися. Я хочу бути чемпіоном і буду ним.
Леннокс Льюїс:
— Якби поєдинок тривав ще раундів зо два, я неодмінно нокаутував би Кличка. В нього просто не було шансів на перемогу. Його травми були жахливі. Скажу чесно, я поважаю Кличка. Він володіє незвичним стилем ведення бою і, справді, гідний бути офіційним претендентом. Дав шанс йому поборотися. Однак переміг я. Ви подивіться на його обличчя.
...Що ж, доля вирішила, кому поки що носити чемпіонські пояси. Але питання, гадаємо, не закрите остаточно. Головне, що Віталій Кличко заволодів серцями американців. А вони неодмінно бажатимуть матчу-реваншу.