У неділю в Житомирі відбувся обласний форум демократичних сил «Наша Україна», в роботі якого взяли участь представники різних політичних сил. Зібрання проведено в рамках підготовки до загальнонаціонального форуму, на якому плановано затвердити спільну програму і визначити єдиного кандидата від широкого спектру демократичних сил на президентських виборах. Про мету лідер блоку Віктор Ющенко образно сказав так: «Якщо в когось горить хата, то її гасять разом і не дивляться, якого кольору відра». Він переконаний, що владу, яка неспроможна розв’язувати нагальні соціально-економічні проблеми, створили самі ж опоненти нинішнього режиму, бо під час попередніх виборів розходилися «по різних барикадах», знаходячи для цього всілякі причини. А необхідно, залишаючись на своїх політичних платформах, реалізувати узгоджену програму спільних дій. Тільки так можна перемогти владу, яка сильна тим, що нехтує законами.
Бути єдиною командою, продемонструвати єдність блоку «Наша Україна», Соцпартії і Блоку Юлії Тимошенко закликав учасників форуму лідер УРП «Собор» народний депутат України Анатолій Матвієнко. Можемо перемогти, якщо будемо об’єднані спільною метою, вважає керівник обласної організації СПУ народний депутат України Олександр Баранівський. Він зазначив, що від того, яких домовленостей буде досягнуто, залежатиме, чи піде СПУ на наступні президентські вибори з власним кандидатом чи підтримуватиме іншого.
У прийнятій на зібранні ухвалі ініціативу 
В. Ющенка про створення загальнонаціонального форуму демократичних сил як постійно діючого механізму співпраці та діалогу політичної еліти з широкою громадськістю названо «вкрай доречною і необхідною». Намічено сформувати обласну громадсько-політичну раду та осередки форуму в містах і селах області.
На зібранні наголошувалося, що «влада намагається подовжити своє перебування біля керма, кинувши величезні ресурси на обслуговування так званої політичної реформи». Найбільшій критиці піддано ідею проведення виборів в один рік як спробу Президента України продовжити своє перебування при владі. В. Ющенко закликав не плутати політичну реформу з ревізією Конституції. Для радикальної зміни нинішньої системи треба прийняти низку законів.
 
Житомир.