Футбол. Чемпіонат країни. Вища ліга. 30-й тур.
«Карпати» — «Олександрія». 3:2. 5 000 глядачів. Голи: Швед, 40, Йовичевич, 53, Ковальчук, 54 — Журка, 14, Жилін, 88.
«Оболонь» — «Металург» Д. 0:3. 1 500. Джамараулі, 21, Ткаченко, 36, Деметрадзе, 45.
«Ворскла» — «Іллічівець». 1:1. 8 500. Бессараб, 70 — Поліщук, 84, з пенальті.
«Кривбас» — «Чорноморець». 2:4. 4 200. Борисенко, 84, Андрієнко, 90+1 — Косирін, 52, Гілазєв, 74, Колчин, 78, Балабанов, 88.
«Волинь» — «Дніпро». 4:5. 6 000. Алієв, 11, 26, з пенальті, Гулієв, 13, Сіанкам, 49 — Назаренко, 24, 70, Задорожний, 59, Єзерський, 64, Ротань, 84.
«Металург» Зп — «Таврія». 1:1. 2 000. Вишевич, 25 —Гайдаш, 53.
«Шахтар» — «Арсенал». 3:0. 16 500. Белік, 13, Левандовський, 45+1, Гай, 90.
«Динамо» — «Металіст». 4:2. 15 000. Шацьких, 8, 20, Федоров, 40, Белькевич, 78 — Паляниця, 47, Пушкуца, 61.
Підсумкова таблиця 12-го чемпіонату
Бомбардири: Шацьких Максим («Динамо») — 22 м’ячі, Белік Олексій («Шахтар») — 21, Венглинський Олег («Дніпро») — 19.
Якщо сказати відверто, то, либонь, найпалкіші прихильники київського «Динамо» засумнівалися, що їхній улюблений клуб зможе наздогнати і потім випередити «Шахтаря», котрий відірвався на сім очок. Скептики стверджували тоді, що див не буває. Однак, коли турнірний «пелетон» вкотився у травень, динамівські надії набули реальних обрисів. Тричі поспіль в очних зустрічах (фіналах турніру пам’яті Валерія Лобановського, Кубка країни і турі чемпіонату) гору взяли кияни. Як ще переконливіше можна довести cвою перевагу в нинішньому сезоні?
Звичайно, синьо-білим допомогли, хто як міг, «Волинь», «Чорноморець», «Таврія» тощо, котрі відібрали очки в чинного на той час чемпіона. Але, зрозуміло, згадані колективи боролися не за динамівські інтереси, а лишень за власні.
Отже, віддамо належне стійкості й наполегливості колективу «Динамо» у боротьбі за мету. Його гравці і тренери попри все не зрікалися задуманого і таки дісталися вершини, хоча підйом був крутий і підступний. Нагорода за терпіння, копітку працю та самовідданість заслужена і справедлива — «золотий» дубль (шостий у дванадцяти національних чемпіонатах).
Хоча не всі матчі в сезоні, що минув, динамівці можуть віднести до видатних. Є ще чимало проблем на шляху до створення по-справжньому класного, злагодженого і конкурентоспроможного ансамблю, котрого нічим не залякати.
Утім, сьогодні на динамівській вулиці сонячно й весело. Це перший такий вагомий успіх у кар’єрах президента клубу Ігоря Суркіса та тренера команди Олексія Михайличенка. Сподіватимемося, вони не останні, а попереду будуть нові перемоги. Звісно, всі ми насамперед очікуємо вдалого виступу динамівців на європейській арені. Адже вони привчили прихильників до щорічних виходів на арену найбільшого клубного континентального балу — основного турніру Ліги чемпіонів.
— Треба вчитися на помилках, — сказав Михайличенко, — і в майбутньому робити все, щоб спадів у виступах було якомога менше. Та й загалом наша гра поки що дуже далека від досконалості — є ще чого прагнути. Те, що було візитною карткою «Динамо», слід підтримувати, розвивати, посилювати. Стосовно Ліги чемпіонів, то нічого нового не придумати. Перед нами завжди стоять високі завдання.
...Отже, «Динамо» візьме участь у третьому попередньому раунді Ліги чемпіонів, «Шахтар» — у другому. В Кубку УЄФА нашу країну представлятимуть донецький «Металург» і «Дніпро». Жеребкування євротурнірів відбудеться сьогодні в женевському готелі Noga Hіlton.