Погодьтеся, купуючи чай, ми зазвичай просто піддаємося переконанням героїв реклами. І мало хто звертає увагу на абревіатуру, вказану на упаковці. А вона могла б багато розповісти. Приміром, який вид чаю обираєте: листовий, гранульований чи окрушку, метод обробки рослин.
Пропонуємо розшифровку найчастіше вживаних абревіатур:
O. P. (orange pekoe) — довгі, тонкі, гнучкі листки, розміром від 8 до 15 міліметрів. Надають напою світлого забарвлення;
P. (pekoe) — листки не такі гнучкі, як О. Р, і коротші, а напій темніший та швидше заварюється;
F. O. P. (flowery orange pekoe) — скручені листки, розміром від 5 до 8 міліметрів. Напій міцніший, темного кольору.
B. O. P. (broken orange pekoe) — листки різані, менші, ніж звичайно, настій має добрий колір та міцність;
FANNІNGS — сіяний чай з розміром листка від 0,5 до 1 міліметра, швидко заварюється та дає добрий настій.
DUST — окрушка, яка складається з дрібних частинок чаю.
С. T. C. — гранульований.