Некрологи про смерть і мистецтва, і культури загалом стали невід’ємною частиною нашого сприйняття. Тільки лінивий ще не висловився з приводу смерті Мистецтва, Картини та Автора.
Схоже, російський художник і директор московської галереї Марата Гельмана Юрій Шабельников до лінивих не належить. У Києві він репрезентує свій проект-інсталяцію під назвою «На кістках».
Це відверта критика сучасного стану культури, що паразитує, на думку автора, на своєму власному матеріалі. Вона приречена на самознищення. Отож Шабельников і влаштовує бенкет під час чуми «на кістках» культури. Це його чергова вправа у «некродизайні». Художник підтвердив свій статус скандаліста після презентації проекту «Мавзолей», під час якої московська тусовка «з’їла» торт у вигляді мумії Леніна.
Столичний Театр юного глядача (на Липках) долучив до своєї назви ще один титул — «академічний». Із 22 київських театрів досі таке звання мали лише п’ять. Приємну звістку глядачам і акторам принесла перший заступник начальника столичного управління культури Валентина Ліновицька. Директор і головний режисер театру Віктор Гирич сказав (як і годиться в таких випадках), що найкращі вистави театру ще попереду. Втім, публіка любить і нинішні вистави ТЮГу, навіть ті, де грають молоді і ще не титуловані актори.