У Генічеську, що на Херсонщині, відбувся другий етап національних змагань з авторалі, які традиційно відкриває голова Державної туристичної адміністрації України Валерій Цибух.Кількість учасників подивувала не тільки глядачів. Навіть найстаріші майстри бездоріжжя такого не пригадують: на старт вийшли 43 екіпажі з усіх кінців країни. На доволі складній трасі Арабатської Стрілки довжиною майже 160 км добре себе показали не лише досвідчені ралісти, а й талановиті молоді гонщики.
Боротьба була дуже серйозна, їхали, за висловлюванням пілотів, дуже «щільно». Перше місце в абсолютному заліку посів екіпаж Олександра Салюка-старшого і Леоніда Косянчука. Друге місце — в Андрія Александрова та Олексія Тамразова, на третьому —екіпаж Володимира Петренка та Ігоря Полутова.
Але головне, що вирізняло «Арабат-ралі» з-поміж усіх попередніх змагань, це те, що з нього розпочинається цивілізований етап розвитку цього досить популярного виду спорту. Цього разу за організацію такого масштабного заходу взялася донецька компанія «АРК», створена для розвитку автотранспорту в Україні. Біля керма національного чемпіонату став п’ятиразовий чемпіон країни, майстер спорту Василь Ростоцький.
Велику роботу з підготовки змагань провели Генічеська райдержадміністрація, районні та міські органи влади, Херсонський автомобільний клуб. Генеральним спонсором «Арабат-ралі» стала Щасливцевська сільська рада, на території якої Арабатська Стрілка — унікальне місце для проведення автомобільних ралі, а також фірма «ОК Енергія».
Голова Генічеської райдержадміністрації Олександр Гонтар висловив упевненість у тім, що змагання високого класу з одного із найпопулярніших видів спорту привернуть увагу до неповторних місць Приазовського краю, який є чудовою курортною зоною. Проводитиметься також велика робота із залучення спонсорів і партнерів, щоб ці змагання перетворилися на справжнє шоу і мали якнайбільший інтерес у глядачів.