Провідними темами зустрічі Голови Верховної Ради Володимира Литвина та Президента Парламентської Асамблеї ОБСЄ Брюса Джорджа стали конституційна реформа та виборче законодавство. Зокрема, після зустрічі Брюс Джордж зазначив: «Ті проблеми, які обговорюються у Верховній Раді, є типовими і для британського парламенту, і для багатьох вищих законодавчих органів Євросоюзу». Він додав, що процес демократизації є перманентний, і для кожної країни проблеми підзвітності уряду та його ефективності залишаються актуальними. Під час візиту Президент ПА ОБСЄ зустрівся з членами комітетів Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони та у закордонних справах, а також взяв участь у семінарі з питань демократичного контролю над збройними силами та імплементації кодексу поведінки в Центрально-Східній Європі.

Стосовно конституційної реформи Голова Верховної Ради після зустрічі поінформував журналістів, що нещодавно відбулися консультації керівників усіх парламентських фракцій з Президентом України. «Це добре, що такі зустрічі проводяться, — заявив Володимир Литвин. — По суті, залишилося зовсім мало питань, за якими є розбіжності: фактично знято питання про двопалатний парламент, знайдено форму для участі Президента у формуванні силового блоку уряду. Нині тривають дебати стосовно пропозиції Президента про проведення парламентських та президентських виборів в один рік».
Голова українського парламенту також підкреслив: «Якщо на цій сесії депутати не встигнуть прийняти документ 226 голосами і направити його до Конституційного Суду на отримання висновку, то можна стверджувати, що вся енергія політичних сил, гілок влади, Президента, парламенту не отримала потрібного результату». На думку Володимира Литвина, розглянути це питання можна буде вже наступного пленарного тижня, тобто на початку липня.