13 червня на нараді в Кузнецовську — місті рівненських атомників — Президент України Леонід Кучма зауважив, що, незважаючи на запевнення Заходу, кредити на добудову блоків на Рівненській та Хмельницькій АЕС так і не надійшли. Тому нам слід розраховувати лише на себе і працювати над введенням цих потужностей. Він висловив надію, що через рік четвертий блок Рівненської АЕС стане до ладу.
Стан четвертого енергоблоку дає змогу ставити питання не про добудову, а про здійснення найважливіших передпускових операцій і введення його в дію. У цьому мали можливість переконатися Президент України Леонід Кучма і Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, які побували на майданчику, де триває спорудження «мільйонника».
Леонід Кучма зауважив також, що українська теплова енергетика переживає кризу, вона потребує технологічного оновлення, тому нині Україні вкрай потрібно вводити нові атомні енергетичні потужності. З приводу деяких зауважень стосовно перевиробництва електроенергії глава держави зазначив, що економіка України постійно потребуватиме більшої кількості електроенергії, а її надлишки можна експортувати.
На нараді порушувалося питання про долю енергоблоків, термін служби яких минає через 8—9 років. Продовження їх ресурсу ще на 15—20 років, на думку президента НАЕК «Енергоатом» Сергія Тулуба, — перспективне завдання компанії. Першою станцією, яка здійснить цю роботу, буде Рівненська. Для виконання цього проекту планують створити Фонд виведення енергоблоків з експлуатації.
 
Рівне.