Для будівництва трамвайної лінії до Сихівського району Львова німецький уряд виділив гранд у розмірі 5 мільйонів євро. Угоду про отримання фінансів підписали комунальне підприємство «Львівавтодор», Європейський банк реконструкції та розвитку і міська рада.

Представник міністерства навколишнього середовища, охорони природи та ядерної безпеки Німеччини пообіцяв, що в разі успішного запровадження цього проекту буде розширено співпрацю з іншими українськими містами — Донецьком і Одесою.

Трамвайний маршрут №4 проляже до найвіддаленішого спального району, де проживає понад 150 тисяч городян. Сотні маршруток у час пік не спроможні вчасно забезпечити перевезення пасажирів. Швидкісний трамвай повинен вирішити транспортні проблеми Сихова. До того ж проект, на думку фахівців, ще дозволить поліпшити екологічну ситуацію.

«Наприкінці квітня ми підпишемо угоду з компанією «Онур», яка у травні розпочне роботи з будівництва трамвайної лінії, — розповів «Голосу України» директор «Львівавтодору» Олег Береза, — термін реалізації цього проекту — вісім місяців, якщо не буде якихось катаклізмів».

Львів.