Комітет у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів вирішив підтримати Основні напрями бюджетної політики на 2004 рік лише за умови проведення повного розмежування витрат джерел фінансування пенсійних програм між державним бюджетом і бюджетом Пенсійного фонду, а також розв’язання інших гострих проблем соціального захисту найвразливіших верств населення.
***
Голова Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Андрій Клюєв під час зустрічі з економічним радником Посольства США в Україні Мішель Джастін заявив, що «оптимальним варіантом» використання нафтопроводу Одеса—Броди є передача його в концесію. За словами А. Клюєва, цю ідею підтримали більшість членів комітету, а ВАТ «Укртранснафта» запропоновано розробити відповідний законопроект для внесення його на розгляд до ВР.
***
Комітет з питань економічної політики, управління народним господарством, власності та інвестицій підтримав законодавчу ініціативу народного депутата Василя Гаврилюка стосовно проведення приватизації ЗАТ «Укртатнафта» шляхом відкритого конкурсу. Зокрема, пропонується встановити особливості приватизації пакета акцій, які належать державі у статутному фонді ЗАТ «Укртатнафта».
***
Робоча група Комітету з питань промислової політики та підприємництва підготувала проект закону про завершення будівництва Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд. Це передбачається здійснити шляхом спеціального режиму інвестиційної діяльності, списання податкової заборгованості, надання митних та інших пільг, що дасть змогу залучити інвесторів і в подальшому виконати зобов’язання перед країнами—учасницями будівництва.
***
Концепцію державної політики в галузі культури обговорили члени парламентського Комітету з питань культури і духовності спільно з Фондом «Демократія через культуру». Основною метою концепції є формування системи суспільно узгоджених цінностей, які визначатимуть напрям розвитку українського суспільства.
***
Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендував парламентові прийняти за основу проект закону про викуп та примусове відчуження земельних ділянок права власності, внесений народними депутатами Іваном Томичем і Павлом Сулковським. Законопроектом передбачається визначити правові, організаційні, фінансові засади регулювання суспільних відносин, що виникають у процесі викупу та примусового відчуження земельних ділянок, які перебувають у приватній власності громадян та юридичних осіб.
За повідомленнями інформуправління ВР.