Учора Голова Верховної Ради України Володимир Литвин вручив Почесні Грамоти ВР та цінні подарунки відомому в минулому футболісту Стефану Решку, а нині завідувачу кафедри фізичного виховання Національної Академії внутрішніх справ, Міністру закордонних справ Анатолію Зленку, працівникам апарату ВР, Київської міської держадміністрації, науковцям, педагогам, медикам та іншим. Вручаючи відзнаки, глава парламенту зазначив, що Україна має прекрасну традицію — шанує тих, хто шанує себе.
Володимир Литвин наголосив, що напередодні Дня незалежності треба осмислити, на якому етапі ми перебуваємо, що зробили і що треба зробити. Основною причиною негараздів Голова ВР назвав притаманне українцям почуття меншовартості. Отже, нині, за його словами, головне — «здолати суто психологічну проблему». І усвідомити, що українці були, є і будуть великою нацією, особливо нині, коли декларації і наміри втілюються в життя. Володимир Литвин зазначив, що політики мають вірити в силу народу, зокрема і напередодні президентської кампанії, «яка вже стартувала де-факто» і виходити з того, що у держави немає вічних друзів, а є вічні інтереси.
Нині, за його словами, нагальними завданнями є ухвалення низки законів податкової політики, Кримінально-процесуального і Цивільно-процесуального кодексів, що дасть змогу оптимістично дивитися в майбутнє і виконати зобов’язання перед Радою Європи. Глава парламенту переконаний: Україні треба мати багатовекторну політику — інтегруватися в Європу, але й не втрачати зв’язків з країнами СНД, що «гарантуватиме нашій країні спокій». Говорячи про направлення стабілізаційних сил до Іраку, Голова ВР зазначив, що важливо брати участь у відбудові цієї країни, оскільки «наші інтереси там немалі», і Україна отримає ринки збуту.