Під час своєї скромної інавгурації новий голова Львівської облдержадміністрації Олександр Сендега сказав, що він завжди намагався бути ближче до людей, — і не злукавив. Громада і справді добре знає свого краянина, який рухався знизу догори і пройшов усі сходинки кар’єри. Його риси стилю асоціюються зі стабільною успішністю Львівської залізниці, де він тривалий час працював, і ця обставина також навіює оптимізм. На посадах перших заступників міського голови, а затим голови облдержадміністрації він виконував роль локомотива «без свистка», бо не належав і не належить до жодної з партій...
На десятій позачерговій сесії обласної ради створено постійно діючу більшість. Депутати засудили практику кадрових призначень без урахування позиції облради і політичної ситуації в регіоні. Вони рішуче висловилися проти призначення «варягів» на звільнені посади, оскільки в регіоні є свої достойні кадри. Так і сталося.
Кандидатура Олександра Сендеги — персони політично нейтральної — сама по собі є стабілізуючим чинником. Він народився 19 грудня 1953 року на Львівщині, має великий досвід роботи у виконавчих структурах. Перед Олександром Сендегою — непрості завдання. Однак від імені уряду регіонові та його керівникам обіцяно допомогу в оздоровленні гірничо-хімічної, вугільної, енергетичної галузей. Складними є і соціальні проблеми: область посідає четверте місце знизу за боргами з виплат зарплати. У жовтні Віктор Янукович має намір підсумувати результати виконання накреслених завдань.
Львів.