Комітет із питань фінансів і банківської діяльності підтримав у першому читанні проект закону про єдиний соціальний податок. Він передбачає зниження загальної ставки відрахувань підприємств, організацій та установ до державних страхових фондів та Пенсійного фонду з 37 до 25 відсотків.
 
* * *
Комітет ВР з питань національної безпеки і оборони рекомендував парламенту прийняти в третьому читанні та в цілому як закон нову редакцію Концепції (основ державної політики) національної безпеки, внесений Президентом України. Законопроект визначає основні засади державної політики, спрямованої на захист національних інтересів і забезпечення в Україні безпеки особистості, суспільства і держави від зовнішніх і внутрішніх загроз в усіх сферах життєдіяльності.
 
* * *
Комітет ВР з питань науки і освіти рекомендував парламенту прийняти за основу проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту моралі та утвердження гуманістичних цінностей у суспільстві, внесений народним депутатом Геннадієм Васильєвим. Законопроект, зокрема, розширює правові гарантії захисту неповнолітніх від сексуальної експлуатації.
 
* * *
Комітет ВР з питань соціальної політики та праці рекомендував парламенту відхилити проект закону про реформування системи компенсацій знецінених грошових заощаджень громадян України по вкладах до Ощадного банку України та Укрдержстраху, внесений народним депутатом С. Гавришем. Законопроект передбачав «облігаційну» схему погашення заборгованості, однак, як звернули увагу члени комітету, не визначав її фінансових джерел.
За повідомленнями Інформуправління ВР.