Питання, пов’язані з майбутнім державним візитом в Україну Президента Турецької Республіки Недждета Сезера, були обговорені вчора під час зустрічі Голови Верховної Ради Володимира Литвина з Надзвичайним і Повноважним Послом Туреччини в нашій державі Більге Джанкорелем. Планується, що 19 червня, під час перебування в Києві, Недждет Сезер зустрінеться з Головою ВР, після чого виступить з промовою у сесійній залі українського парламенту.
Під час учорашньої розмови Володимир Литвин висловив думку, що нині настав час для нового імпульсу в україно-турецьких міжпарламентських відносинах. Він передав через посла запрошення Голові Великих Національних Зборів (парламенту) Туреччини Бюленту Аринчу відвідати Україну і підтвердив водночас готовність відвідати Туреччину на чолі делегації Верховної Ради на надіслане раніше запрошення турецької сторони. Посол Б. Джанкорель під час бесіди зазначив, що важливу роль у двосторонніх міжпарламентських відносинах відіграють стосунки між главами парламентів. Він також підкреслив корисність і необхідність роботи груп зі співробітництва між українським і турецьким парламентами, які створені й функціонують і у Верховній Раді, і у Великих Національних Зборах Туреччини.
Володимир Литвин і Більге Джанкорель обговорили також питання міжнародної політики. Голова Верховної Ради, зокрема, відзначив зростання ролі Турецької Республіки у міжнародних відносинах загалом і у європейських справах зокрема.