— Діабет — не хвороба, а спосіб життя», — твердять медики своїм пацієнтам, яких в Україні лише зареєстрованих один мільйон. А щонайменше вдвічі більше — не виявлених.
За кількістю хворих — від 115 до 150 мільйонів людей на планеті — ця недуга посідає третє місце, після серцево-судинних та онкологічних захворювань. А за прогнозами, кожні 15 років чисельність хворих на цукровий діабет збільшуватиметься вдвічі.
Проте хворим співвітчизникам — дорослим з першим і другим типом та дітям з першим типом діабету — медики вже невдовзі запропонують революційний засіб: якісно новий препарат компанії «Авентіс Фарма» — базальний (довготривалий) інсулін Лантус. Однієї ін’єкції на день вистачить, щоб цукор у судинах був під контролем протягом доби. Його ефективність, перевірену численними міжнародними клінічними дослідженнями в багатьох медичних центрах світу, підтвердили і провідні українські фахівці-ендокринологи України на семінарі в Ялті, організованому Інститутом ендокринології та обміну речовин імені В. Комісаренка АМН України і транснаціональною кампанією «Авентіс Фарма».
— Це не так новий засіб від діабету, як новий шлях до поліпшення життя людини з діабетом, — наголосили фахівці. Аналог інсуліну людини, вироблений за генно-інженерною технологією, Лантус допоможе хворим вести зручніший і безпечніший спосіб життя. Адже якщо діабетик постійно контролює рівень глюкози у крові, він значно зменшує ризик виникнення ускладнень. Відтак наша країна стала четвертою на планеті, яка зможе застосувати Лантус.
 
Крим.