У рамках творчого проекту «Фотолітопис Майдану. Революція Гідності» (на знімку), презентованого у Києві в Укрінформі, вийшли друком перші три томи видання. Як зазначив один з його ініціаторів, народний депутат України, представник Президента в парламенті Степан Кубів (на знімку), наразі продовжується робота над наступними двома книгами.
До першої частини ошатного видання увійшли світлини, що розповідають про студентський спротив режиму. Друга присвячена всім, хто понад 90 днів стояв у центрі столиці вдень і вночі, під кулями, протестуючи проти кримінальної влади і вимагаючи реальних змін у житті країни. Третя — Небесній Сотні.
Степан Кубів підкреслив, що фотокореспонденти, котрі перебували на барикадах, серед яких Сергій Харук, Володимир Тарасов, Павло Шаповал, Сергій Удака, Олександр Космач та інші, вже надали для книжки понад три тисячі знімків. Кожен з них, без перебільшення, — історичний, адже об’єктиви камер зафіксували подію, яка змінила хід історії. «Ці кадри, обличчя, ситуації, слова залишаться навіки», — сказав під час презентації трилогії заступник міністра культури Євген Нищук і підкреслив: «Важливо і те, що книга підготовлена вчасно, по гарячих слідах, бо все забувається».
До редколегії фотолітопису, окрім журналістів, фотокореспондентів і громадських активістів, увійшли родичі Героїв Небесної Сотні. Комендант Майдану Богдан Дубас, згадуючи найбільш значущі події тих днів, зазначив, що ми ще маємо записати історію кожного героя Революції Гідності, кожного її учасника. Треба випускати нові книжки, знімати фільми, писати поеми, ставити вистави про тих, хто своєю рішучістю змінив генетичний код народу.
 
Фото Юрія ІЛЛЄНКА (Укрінформ).