Нещодавно на три місяці було призупинено вихід найвідомішого незалежного тижневика «Белорусская деловая газета» («БДГ»), а також щомісячного додатку до неї «БДГ. Для служебного пользования». Газети отримали кілька попереджень від міністерства інформації, а за ними — позасудове рішення про призупинення виходу. Це рішення було прийнято попри те, що керівництво «БДГ» звернулося до суду, щоб оскаржити попередження. Перше засідання суду заплановано на 10 червня.
Цього тижня «БДГ» опублікувала ще два номери. Щоправда, не використала свою назву і вийшла один раз під шапкою профспілкової газети «Солидарность», а вдруге —під шапкою газети «Эхо». Після чого до редакції «БДГ» надійшов лист із друкарні «Красная звезда», в якому йшлося, що у зв’язку з поломкою верстата договір на друк газети «Эхо» розривається. Директора друкарні звільнили того самого дня. Мінінформації оперативно винесло попередження газеті «Эхо», призупинивши вихід і цього видання на три місяці. Головний редактор «БДГ» Світлана Калинкіна вважає, що «тепер немає жодних сумнівів, що йдеться не про юридичний спір, а про закриття газети будь-що».
Слід зазначити, що під загрозою закриття ще дві недержавні газети: тижневик «Народная воля» та газета анархістів «Навинки».
Мінськ.