Дорогі журналісти! Вагомий внесок у побудову громадянського суспільства, підвищення авторитету держави, утвердження демократії й незалежності України — це ваша об’єктивна оцінка ситуації і процесів у світі, всебічне відображення історії й сьогодення.
У наших реаліях роль преси полягає не лише в забезпеченні прав громадян на свободу слова й об’єктивну інформацію, а й у підвищенні добробуту кожної людини, відродженні національних традицій, забезпеченні громадянського миру та верховенства права в політичній, економічній і соціальній сферах.
Журналістський труд заслуговує на високу оцінку і вдячність. Від преси залежить моральне здоров’я в суспільстві, а також те, на що спрямовується людський потенціал. Слово має нести в собі заряд добра. Вибір цього слова — професійний, громадянський і людський вибір.
Права і свободи, захист життя, приватної й суспільної власності — ці та багато інших тем потребують постійної уваги журналістів. За всебічної та ефективної підтримки вільної преси ми зможемо гідно протистояти негативним викликам часу і йти шляхом творення.
Наша спільна мета — це свобода преси й вільного доступу до інформації, якнайповніша обізнаність у процесах, що відбуваються в Україні й у світі.
Бажаю вам міцного здоров’я, щастя, кипучої енергії та творчої наснаги!
Святослав ПІСКУН, Генеральний прокурор України.