З нагоди Дня журналіста Національна спілка журналістів України нагородила достойних премією імені Івана Франка. Зокрема, цю почесну нагороду отримали український Омбудсман Ніна Карпачова — за внесок у справу захисту прав трудівників пера та мікрофона, кореспондент житомирської газети «Эхо» — за матеріали про колег, які загинули, виконуючи професійні обов’язки, та телекомпанія «Магнолія-ТБ» — за програму «Служба розшуку дітей».
Окрім того, журналісти стали переможцями у десятьох номінаціях НСЖУ. «Золоте перо» вручено кореспондентам, оглядачам та редакторам регіональних газет.
«Кращими газетами» стали «Сарненські новини» з Рівненщини та «Сільське життя» з Полтавської області, а «Кращий фаховий журнал» — дніпропетровський «Технополіс». Перемогу в номінації «Редактор як репортер» вибороли Олександр Панков — редактор луганського обласного видання «Наша газета» та Ігор-Іван Сусюк — керівник «Франкової криниці» зі Львівщини. Найкращими бізнесменами, а саме лідерами в номінації «За вдалий проект в умовах ринкової економіки», визнано редакції газет «Діалог» (Кіровоград) та «Нова доба» (Черкаси).