Політична реформа на стадії очікування: Президент іще не вніс до парламенту свій законопроект про зміни до Конституції, немає єдиної позиції і в спеціальній робочій парламентській групі.
У середу Леонід Кучма обговорив питання політреформи з лідерами фракцій, що входять до парламентської більшості, та лідером «Нашої України» Віктором Ющенком. Постійний представник Президента у парламенті Олександр Задорожній сподівається, що до ВР може бути внесено єдиний законопроект конституційних змін. За його словами, під час зустрічі з «більшовиками» Л. Кучма заявив, що «готовий до консенсусу» і що з боку всіх фракцій «є чіткі натяки про можливість домовитися». Президент також відзначив деякі зміни в позиції опозиційної «четвірки». Зокрема, як розповідали лідери фракцій після зустрічі з Президентом, В. Ющенко начебто вже готовий підтримати парламентсько-президентську форму правління та положення про участь парламенту в формуванні уряду. А Л. Кучма вже «толерантніше і самокритичніше» висловлювався щодо своєї ідеї запровадити двопалатний парламент, яку не підтримують більшість фракцій. До того ж Президентові сподобалося висловлювання лідера комуністів Петра Симоненка про можливість продовження президентських повноважень до 2006 року, щоб провести президентські вибори одночасно з парламентськими.
Лідер депутатської групи «Народний вибір» і член конституційної комісії Микола Гапочка в інтерв’ю «ГУ» висловив побоювання, що зміни до Конституції можуть прийматися «спонтанно», як у 1996-му і сам Основний Закон — за одну ніч. За його словами, у робочій групі «ще зовсім немає порозуміння», юристи по-різному трактують одні й ті самі положення. «Головне — внести зміни на перспективу, а не враховуючи нинішню політичну ситуацію», — вважає М. Гапочка.
Наступного понеділка Президент планує зустрітися з усіма керівниками парламентських фракцій і груп. Адже перед Верховною Радою поставлено високу планку: піти на канікули після попереднього схвалення конституційних змін.