Театральному приміщенню на Адміральській вулиці в Миколаєві виповнилося 120 років. Потреба в ремонті назріла давно, але кого здивуєш потребою? А от плановий ремонт на кошти облбюджету — подія неординарна.
Місто до театру небайдуже. За словами заступника голови облдержадміністрації Миколи Балакірєва, все сприяє ремонту: «Економічна ситуація в країні і регіоні дозволяє нам виділити потрібні кошти. В обласному бюджеті закладено 2 млн. 330 тисяч гривень. Ця сума не остаточна. Збираємося поповнити її з коштів від приватизації об’єктів обласної комунальної власності».
До того ж нині — Рік Росії в Україні, тому й звернулися до підприємств, засновники яких — російські фірми. Першим узявся допомогти Миколаївський глиноземний завод, традиційний спонсор театру. І хоча сума не називається, остаточна згода є. Тривають переговори з компаніями «ТНК» та «Лукойл».
Чи надовго ремонт? Гадаємо, приблизно на два сезони. Тим часом трупа працюватиме на сцені обласного палацу культури.
А «під завісу» творчий колектив показав найпопулярніші постановки: «Пристрасті за Торчаловим», «Поки вона вмирала», «Ханума», «Весілля Кречинського». Напередодні закриття випустили виставу за п’єсою Л. Жуховицького «Остання жінка сеньйора Хуана». Цю версію вічного сюжету про підкорювача жіночих сердець поставив харківський режисер Леонід Садовський. До речі, співпраця з театральним Харковом обіцяє вийти на новий рівень. Керівник Харківського молодіжного театру Петро Бойко погодився обійняти посаду головного режисера Миколаївського російського театру. Можливо, енергійний головреж втілить задум директора миколаївського театру про створення кількох антреприз. А свій 69-й театральний сезон театр закриє чехівським «Дядею Ванею».
А в планах грандіозний проект — після повернення до рідних стін провести міжнародний театральний фестиваль країн Причорномор’я. Назва та сама — «Homo ludens» — Людина граюча.
 
Миколаїв.