Уже другий рік журі обласного молодіжного літературного конкурсу, присвяченого пам’яті кіровоградського поета Валерія Гончаренка, не може визначити переможця в номінації «Проза». Із 18 наданих рукописів жоден не відповідав вимогам сучасної української літератури. За словами члена журі доктора філологічних наук Леоніда Куценка, в молодих кіровоградських авторів не виникає проблем із сюжетами, а от стилістика і грамотність бажає кращого.
Нагадаємо, першим і поки що єдиним переможцем започаткованого три роки тому обласною організацією НСПУ літературного конкурсу в названій номінації став прозаїк із Липнянки Добровеличківського району Юрій Обжелян. Його конкурсний збірник оповідань «Побратими» вийшов окремою книжкою у кіровоградському поліграфічно-видавничому центрі «Мавік».
З поетами на Кіровоградщині краще. Серед запропонованих творів виявилося чимало гідних уваги, і вже до кінця нинішнього року побачить світ лірична збірка переможниці конкурсу десятикласниці Вільшанської загальноосвітньої школи Інни Немированої. А відсутність талановитих молодих прозаїків викликає чимале занепокоєння. Адже з наступного року книговидання в Україні не обкладатиметься податками, і вітчизняна книга, нарешті, зможе стати конкурентоспроможним товаром. Але за відсутності власних авторів регіональним видавництвам не залишатиметься нічого іншого, як заробляти гроші на тиражуванні книжок «розкручених» іноземних чи, в кращому разі, київських письменників.
 
Кіровоград.