Увечері напередодні відкриття виставки-ярмарку «Агро-2003» кипіла робота. Робітники причепурювали виставковий центр у селі Чубинське, що в Бориспільському районі Київщини. Підфарбовували і розвішували вивіски, на кшталт «така-то фірма — краща з кращих», підйомні крани розвантажували експонати і формували павільйони. Вівцям, свиням та іншій живності надавали «божеського вигляду». Породистих корів навіть мили «Аріелем». «Сьогодні на виставці можна побачити хвостатих і рогатих завтрашнього дня» — із захопленням написала одна з газет. Вольєри справді не порожні, як це було рік тому, коли в Західній Європі лютував «коров’ячий сказ» і організатори вирішили обмежитися показом макетів ВРХ.
Цього разу старт виставці дав Прем’єр-міністр Віктор Янукович. У своєму виступі він, зокрема, оприлюднив кількість учасників: експонати до Чубинського привезли 1400 вітчизняних підприємств і 29 — із дружніх країн.
Як завжди, відвідувачі до кінця тижня (виставку закриють у неділю) зможуть продегустувати різні сорти пива, кримські та одеські вина, різноманітні ковбаси, солодощі, молочні продукти, сири, мед, фрукти, випічку, короваї, привезені сюди з багатьох областей.
Окрема пісня про техніку. Можна не лише побачити, а й придбати обладнання з переробки, транспортування, зберігання агропродукції. А сільгоспмашини представляють десятки фірм. Організатори планують демонструвати її можливості в польових умовах. А на науково-практичних конференціях і семінарах, що відбуватимуться в рамках виставки, обговорять високий потенціал України аграрної. Усе чудово! Єдина ложка дьогтю (це довелося почути від одного з відвідувачів) — погано, що сучасні трактори та комбайни можна побачити переважно на таких виставках. На поля знову виходять «розвалюхи». Багатьом господарствам агрегати, що виблискують новенькою фарбою, як і раніше, не по кишені.