Регіональні форуми «Нашої України», які стартували у вихідні в Чернігові та Запоріжжі, мають на меті, за словами Віктора Ющенка, «обговорення святої теми: якою повинна бути Україна». Чернігівське суботнє зібрання нашоукраїнців справді оголило чимало болючих проблем сьогодення держави, її влади. На думку більшості промовців, позбутися негараздів можна лише єдністю демократичних сил, їх згуртуванням у боротьбі з кризовими явищами.
Лідер блоку «Наша Україна» 
В. Ющенко водночас зазначив, що можливість об’єднання найближчим часом української демократії довкола якоїсь однієї партії розцінює як безперспективну ідею. «На лінію старту мають вийти всі політичні сили, які виступають за демократичні перетворення, і всі вони повинні бути рівні, — зауважив він. — Сьогодні потрібно пробудити кожний регіон, всі політичні сили, які виступають за демократичний розвиток держави. Тільки так можна вийти на загальнонаціональний форум, і тільки на такому форумі демократичні сили можуть вийти на єдиного кандидата в Президенти». В. Ющенко переконаний, що до жовтня ніхто не повинен називати ім’я останнього. На його думку, передчасне й формування нової політичної сили, яка може зашкодити створенню коаліції різних формувань, опозиційних і навіть лояльних до влади. Лише після перемоги на президентських виборах слід «почати формування єдиної європейської демократичної партії».
На чернігівському зібранні «Нашої України» оголошено, що загальнонаціональний форум політичних та громадських сил, на якому буде затверджено спільну програму, сформовано команду та визначено єдиного кандидата у Президенти, відбудеться у жовтні цього року.
На прес-конференції у Чернігові В. Ющенко, відповідаючи на запитання журналістів про ініціативу Леоніда Кучми провести зустріч лідерів політичних сил для обговорення політичної реформи, заявив, що «Наша Україна» не відмовляється від такої зустрічі і висловить на ній своє бачення політичної реформи».
 
Чернігів.