Підтримка творчо обдарованих дітей та сприяння в реалізації їхнього таланту вже стали доброю традицією депутатської фракції партій Промисловців і підприємців України та «Трудова Україна». Цього разу впродовж квітня-травня «трудовики» проводили Всеукраїнський конкурс дитячого малюнка «Планета людей». Його ідеєю стала геніально проста філософія Маленького принца з казки Антуана де Сент-Екзюпері: «Ми відповідальні за тих, кого приручили».
У конкурсі взяли участь понад дві тисячі дітей з усіх областей України, в тому числі й з найвіддаленіших її куточків. Фінішував конкурс у Міжнародний День захисту дітей, 1 червня.
Під час церемонії нагородження переможців, яка проходила минулими вихідними у приміщенні картинної галереї «АRТ-студія», керівник фракції ППУ та ТУ Ігор Шаров зізнався, що ідею провести конкурс дитячих малюнків підказала йому донька Марійка, котра навчається у школі мистецтв. Але і сам не очікував, що представлені на конкурс роботи так його вразять. «У всіх малюнках відчувається, що діти вірять у своє майбутнє», — сказав І. Шаров. Від імені фракції він висловив велику вдячність Міжнародному благодійному фонду «Україна», керівництву ВАТ «Укртелеком», Міжнародному економічному комітету, голові Держкомітету у справах сім’ї та молоді Валентині Довженко, які долучилися до організації конкурсу та допомогли у придбанні призів. А за такі призи справді варто було поборотися. Перші десять премій — персональні комп’ютери — одержали за свої малюнки переможці конкурсу Юлія Федорова з Луганська, Ганна Діанова з Києва, Олександр Татарніков із Сімферополя, Ілля Черняхівський із Дніпропетровська, Марія Яковенко з Миколаєва, Аліна Болотіна з Єнакієвого, Ксенія Павська з Полтави, Вадим Корнійчук із Кіровограда, Аліна Яценко з Первомайська, Наталя Лушина з Павлограда. 40 юних майстрів пензля, що їх було удостоєно другого місця, журі відзначило магнітолами, а стільки ж «бронзових» призерів отримали у подарунок CD-плеєри.
Переможцям конкурсу «Планета людей», які посіли другі й треті місця, цінні призи вручатимуть народні депутати України, члени фракцій політичних партій Промисловців і підприємців України та «Трудова Україна» безпосередньо в регіонах. А всі роботи переможців конкурсу буде видрукувано в спеціальному буклеті та виставлено для огляду в столичному Палаці культури «Україна».