Щиро вітаю вас з професійним святом.
Встановлення Дня працівників місцевої промисловості —це суспільне визнання важливої ролі галузі, покликаної задовольняти потреби населення у нескладних непродовольчих товарах, без яких не може обійтися жодна сім’я.
Майже за сім десятиліть місцева промисловість, як галузь, підпорядкована безпосередньо уряду України, багато зробила для забезпечення товарного ринку виробами культурно-побутового і господарського призначення. Її завжди відзначали використання місцевих матеріально-сировинних ресурсів, залучення у виробничий процес незайнятого сільського населення, особливо у міжсезонні періоди, широкі можливості збуту продукції. Для місцевої промисловості характерний демократичний спосіб управління, організації виробництва і реалізації споживчих товарів.
За умов переходу до ринку завдяки створенню концерну вдалося зберегти місцеву промисловість як єдину галузь і за рахунок освоєння сучасних організаційних форм і виробничих процесів подолати спад виробництва, вийти на шлях зростання. Це дає підстави сподіватися, що вітчизняні товаровиробники зуміють створити власний ринок товарів невідкладного попиту, спроможних гідно конкурувати з іноземними виробами. Верховна Рада України сприятиме розвитку галузі вдосконаленням чинного законодавства.
Бажаю успіхів у вашій діяльності. Міцного вам здоров’я, щастя і благополуччя.
Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН.